Çörek Otu

Ekilen çörekotu, Kara çörekotu, Siyah Kimyon, Adi Çörekotu, Karaçörek, Şevkerak, Siyahsusam

Botanik Adı:
Nigella sative

Yetiştiği Yerler:
Ilıman ve sıcak iklimlerde; Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Hindistan’da yabani veya kültür olarak yetiştirilir. Türkiye’de Ege , Afyon, Isparta, Burdur ve Trakya Bölgelerinde tarımı yapılmaktadır.

Türkiye’de önemli olarak iki çeşit çörekotu bilinmektedir. Bunlar, Şam Çörekotu ve Kır Çörekotu olarak adlandırılmıştır.

Kullanım Alanları:
Mutfakta tüm olarak unlu ürünleri süslemek ve onlara lezzet vermek için kullanılır.Türkiye’de özellikle fırın ürünlerinin dışında bazı peynir (çökelek, tulum gibi) çeşitlerinde tüm olarak kullanılır.

Büyük Boy: 90g
Küçük Boy: 40g