Tatlıdan tuzluya soframızdaki her yiyeceğe kattıkları lezzet ve aroma ile baharatlar her mutfağın olmazsa olmazı. Elbette lezzetli yemeklerin sırrı hangi baharatlarla yapıldıkları kadar bu baharatların tazeliğiyle de doğrudan ilişkili. Üstelik baharatların tazeliğini yitirmesi için illa böceklenmesi gerekmiyor. Aroma ve tatlarını kaybetmeleri de onların artık kullanmak için uygun olmadıkları anlamına gelir. Bozulan baharatların besin değerleri düşer, rayihalarını yitirirler ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek maddeler içerebilirler. Tüm bunlardan kaçınmanın yolu onları doğru şekilde koruyup saklamaktan geçiyor.
Taze Al Taze Kalsın
İlk olarak tazeliğinden emin olmamız gerek ki, sonrasında da doğru şekilde koruyup saklayalım öyle değil mi? Peki, baharatları satın alırken taze olduğunu nasıl anlarız? Öncelikle açık şekilde satılan baharatlardan uzak durmanız gerektiğini belirtmek isteriz. Çünkü bu şekilde satılan baharatlar sürekli olarak havayla temas eder, ısı ve neme maruz kaldıkları için de kokularını ve tazeliklerini kaybederler. Olumsuz koşullar bazı baharatlarda insan sağlığına zarar verebilecek kimyasalların oluşmasına da yol açabilir. Üstelik hangi şartlarda üretildiklerinden ve ne kadar temiz olduklarından da asla emin olamazsınız. Oysa doğru şekilde üretilip ambalajlanmış ürünlerle tüm bu riskler kolayca ortadan kalkmış olur. Bağdat Baharat ürünleri sizler için doğru üretim teknikleriyle hijyenik şartlarda üretilir, tazeliğinden emin olunması adına pek çok testte tabi tutulur. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünler en uygun koşullarda el değmeden doğru ambalajlarla paketlenir. Tüm bu nedenlerle paketini açtığınız her Bağdat Baharat ürününün tazeliğinden emin olabilir ve mutfağınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Yüksek Isı ve Nemden Uzak Tutun
Yemeklere lezzet katan baharatların ilk günkü tazeliğini korumak adına önceliğimiz onları mutfağımızda doğru bir noktada konumlandırmak olmalı. Hemen hepimizin en sık yaptığı hata, yemek yaparken kolay ulaşabilmek adına baharatları ocağa yakın bir yerlere koymak. Ocak üzeri ve yanı her ne kadar pratik olsa da yemek pişirirken oluşan ısı ve nemden dolayı pek de uygun yerler değil. Yüksek ısı ve nem diğer tüm gıdaların bozulmasına yol açabildiği gibi baharatların bozulması için de uygun bir ortam oluşturuyor. Ocağın yanı sıra buzdolabı üzeri ve radyatör yanı gibi yerler de aynı nedenlerle uygun noktalar değil. Mutfağınızın güneş ışığının en az olduğu kuru ve serin yeri baharatlar için en uygun nokta.
Hava Almasın Bozulmasın
Oksijen, gıdalarda bulunan çeşitli bileşenleri oksitleyerek bozulmalarına yol açar. Diğer yandan küfler gibi bazı mikroorganizmaların hızlı gelişmesine de ortam hazırlar. Bozulan baharatlar bazı böceklerin üremesi için de elverişli yerlerdir. Tüm bu nedenlerle baharatların oksijenle temasını kesmek amacıyla hava almayan kaplarda saklanması gerekiyor. Kapaklı cam ya da porselen kavanozlar bu iş için biçilmiş kaftan. Bağdat Baharatın yeni yüzü tuzluklu cam şişeler, değirmenli kapağa sahip cam şişeler ve selection serisi ürünleri de baharatların ilk günkü tazeliğinin korunmakta bu anlamda fazlasıyla başarılı.
- Kış Mevsiminde Bağışıklık Güçlendiren Baharat Kombinasyonları
- Bağdat Baharat ile Bal Kabaklı Cupcake
- Yeni Yıl İçin Özel: Bağdat Baharatlı Kurabiye Tarifi ve Sıcak İçecekler
- Dubai Çikolatası Tarifi ve Püf Noktaları: Antep Fıstığı ve Kadayıf ile Efsane Lezzet
- Bağdat Baharat ile Sürdürülebilir ve Sıfır Atık Tarifler
- Bağdat Baharatlarınızı Uzun Süre Taze Tutmanın Sırları: Saklama ve Kullanım Rehberi
- Bağdat Baharat ile Soğuk Kış Günlerine Özel İçecekler
- Çocukların Bayılacağı Baharatlı Atıştırmalıklar: Okul Zamanı İçin Pratik Seçenekler
- Bağdat Baharatlar ile Mevsim Geçişinde Taptaze Tarifler
- Bağdat Baharat ile Mevsim Geçişlerinde Enerjinizi Koruyun ve Direncinizi Artırın