Bizi takip edin
Dil Seçimi :

O Hep Vardı...

Bugün sektörün öncü ve lider kuruluşu olan, modern tesisleriyle daima örnek alınan Bağdat Baharat’ın öyküsü, 1960’lı yıllara kadar uzanır. ”Sağlıklı, leziz ve kaliteli” ürün sunmayı hedefleyen Bağdat Baharat, bu hedefe ancak “gelişmiş teknoloji, hijyenik üretim ve kaliteli sunum” ile ulaşılabileceğinin farkındadır. Bu bilinçle dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından izleyen Bağdat Baharat, 1990’lı yıllarda Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu son derece modern tesisleriyle tüm sektöre örnek olur.Kurulduğu günden itibaren hijyen, sağlık ve kalite ilkelerinden asla ödün vermeyen Bağdat Baharat’ta kalite kontrolleri üretim öncesinden başlar ve ürün tüketiciye ulaşana kadar sürer.

Türkiye’nin İçi Bağdat Baharat ile Rahat!

Bağdat Baharat’ı sektöründe öne çıkaran temel özellikleri; kaliteli hammadde seçimi ve hijyenik üretimidir. Baharattaki öncelikli kalite göstergesi ise tat ve kokudur. Baharatın kalitesi yetiştiği ortama yani; iklim, toprak ve coğrafya koşullarına bağlıdır. Bu nedenle Bağdat Baharat ürünlerini en iyi yetiştirildikleri yörelerden seçer. Ürün kalitesini artırmanın bir diğer koşulu da kalite kontrollerini üretim öncesinde başlatmaktır.

Bağdat Baharat çiftçilerin, ziraat mühendisleri kontrolünde üretim yapmalarını ve bu şekilde ürün kalitesinin en üst seviyeye çıkmasını sağlar. Gerekli analizlerden geçirilmeden üretilen ve tüketiciye sunulan baharatlar insan sağlığını tehdit edici birçok hastalığa neden olabilirler. Bu nedenle baharatın teknolojik ortamda çeşitli fiziksel ve mikrobiyolojik işlemlerden geçirilmesi, tadının ve özelliğinin bozulmadan temizlenmesi son derece önemlidir. Özellikle kırmızı biber, topraktan aldığı bazı küf bakterileri yüzünden, doğru şartlarda ve teknolojik bir ortamda kurutma işlemine ve hijyenik koşullarda üretime tabi tutulmazsa, insan sağlığı için son derece riskli olan aflatoksin maddesini barındırır. Bağdat Baharat’ın asıl farkı da bu noktada Bağdat Baharat ürünleri aflatoksin içermez!

Kırmızı biber ve sebze kurutma gibi işlemlerini Kahramanmaraş – Türkoğlu’nda kurduğu ileri teknolojiye sahip Orta Doğu’nun ve Türkiye’nin en büyük baharat işleme - sebze kurutma fabrikasında, hijyenik ortam ve koşullarda gerçekleştiren Bağdat Baharat; karabiber, kimyon, tarçın ve yenibahar gibi taneli ve kabuklu ürünleri de tane olarak temin ederek, öğütme işlemlerini kendi tesislerinde gerçekleştirir. Böylece baharatın öğütülürken koku ve tazeliğini kaybetmemesini sağlar. İşte bütün bu hassasiyet, Bağdat markasının daha ilk anda “kalite ve güven”i akla getirmesinin başlıca nedenidir.

Bağdat Baharat Yolu:

Fark Yaratan Dağıtım Ağı... Bağdat Baharat’ın en güçlü yönlerinden biri de direkt dağıtım avantajıdır. Türkiye genelinde 300’den fazla pazarlama - merch ekibi, 150’nin üzerinde sipariş ve dağıtım aracı, 14 bölge müdürlüğü ve depolarıyla ülke genelinde kendi Baharat Yolu’nu oluşturan Bağdat Baharat; Türkiye’nin her yerine maksimum 48 saatte ürün teslimiyle fark yaratıyor.

Sürekli yükselen kalite standartları ve son yıllardaki pazarlama - tanıtım çalışmalarıyla ilk akla gelen marka hiç şüphesiz ki; bu ünvanı fazlasıyla hak ediyor. Sektör lideri olarak Türkiye’de eşi benzeri olmayan sistemi ve marka değeriyle ‘Tüketicinin Mutfağında Bitinceye Kadar Garanti’li ürünleri, tüketicinin gönül rahatlığıyla Bağdat Baharat’ı tercih etmesini sağlıyor. Bağdat Baharat bu ayrıcalığı; memnun kalınmayan ürünler için Türkiye’nin her yerinde koşulsuz para iade ve değişim teminatıyla pekiştiriyor.

Bağdat Hakkında