Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 40 Dakika
  • 12 - 14 Kişilik

Malzemeler

Hamur Malzemesi

  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 150 gr salam
  • 100 gr mantar
  • 1 sivri biber
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tarifin Hazırlanışı

Unu derin bir kaba alıp tuz, toz şeker, margarin ve yumurtaları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru hafifçe unlanmış zemine alın. Büyük bir fırın tepsisini kaplayacak şekilde açın.

Salam ve mantarları küçük küçük doğrayın. Biberleri ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domates ve soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Bütün malzemeleri derin bir kaba alıp baharatları ilave ederek harmanlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp hamuru yerleştirin. Sebzeli karışımı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Dilerseniz ketçap ve mayonez eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Bağdat Hakkında