Bizi takip edin
Dil Seçimi :

Karabiber mutfaklarda eskiden beri önemli bir yere sahiptir. Ortaçağda altın ve gümüşle kıyaslanmış, 15. yy da ise İngiltere’de kira bedeli olarak kabul edilmiştir.

  • Botanik Adı
    Piper nigrum - Siyah Biber
  • Yetistirildigi Yerler
    Ana vatanı Hindistan’dır. Brezilya, Endonezya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Birmanya, Kamboçya, Madagaskar, Vietnam, Komor Adaları’nda tarımı yapılır. Asya’dan Avrupa’ya ticareti yapılan ilk maldır.
  • Kullanım Önerileri
    Yer almadığı yemek yok gibidir. Karabiber, mutfakta ve gıda sanayinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ve sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır.
  • 185gr
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et