Bizi takip edin
Dil Seçimi :

Türkiye’de tam yarım asırdır mutfaklara lezzet katan Bağdat ürünleri, baharatın tazeliğini ve kokusunu neme ve havaya karşı koruyan yeni paketlerinde sizlere sunuluyor.

Türk damak tadına uygun, tamamen katkısız ve doğal olarak işlenen baharat çeşitleri, yüksek teknolojili tesislerde el değmeden, hijyenik şartlarda paketleniyor.

Avcar, Acemkimyonu, Kemnon, Zira

  • Botanik Adı
    Cuminum cyminum
  • Yetistirildigi Yerler
    Mısır piramitlerindeki mumyaların yanında tohumları bulunan kimyon; Mısır kökenli olup Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde yetiştirilir. Kaynak Ülkeler: Türkiye, Hindistan, İran, Çin, Mısır, Fas, Rusya, Meksika’dır. Türkiye’de geniş ölçüde Orta Anadolu’da (Konya, Ankara, Eskişehir, Niğde) yetiştirilir.
  • Kullanım Önerileri

    Romalı doğa bilimci Pliny kimyonu en iyi lezzetlendirici olarak tanıtmıştır. Kuvvetli ve değişik tadından dolayı genellikle lezzetlendirici olarak kullanılır. Romalıların kimyonu biber yerine kullandıkları ve karışım haline getirerek ekmek üzerine sürdükleri söylenir.

    Kimyonun dünyada en çok kullanıldığı yer pilav ve fasulye yemekleridir.

    Doğu tipi baharat karışımlarında önemlidir. Romalılar döneminden beri baharat olarak kullanılmaktadır. Arap, Türk, İran, Hint ve Meksika mutfaklarının tipik baharatıdır. Et, sebze, yumurta, peynir, sos, turşu, ekmek, salata sosu, pilav, baharat karışımlarında kullanılmaktadır.

  • 220 g
Bağdat Hakkında