Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 50 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler

  • 700 gr köftelik kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 dilim ekmek içi
  • 2 yumurta
  • 1 adet maydanoz
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 250 ml ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket Bagdat Köfte Harcı

Tarifin Hazırlanışı

Kıymaya, rendelenmiş soğanları, yumurtaları ve sıkılmış ekmek içlerini, tuz ve Bağdat Köfte Harcını, kıyılmış maydonozu ekleyip, 5 dakika yoğurun. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp, köfteleri kızartın. Sığ bir tencerede tereyağını eritip, kızdırın. Kabukları soyulmuş kuşbaşı, doğradığınız domatesleri, iri doğranmış patates ve sivri biberleri 3-4 dakika soteleyin. Kızarttığınız köfteleri ve 1,5 su bardağı sıcak suyu da tencereye ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Afiyet Olsun.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında