Bizi takip edin
Dil Seçimi :

Türkiye’de tam yarım asırdır mutfaklara lezzet katan Bağdat ürünleri, baharatın tazeliğini ve kokusunu neme ve havaya karşı koruyan yeni paketlerinde sizlere sunuluyor.

Türk damak tadına uygun, tamamen katkısız ve doğal olarak işlenen baharat çeşitleri, yüksek teknolojili tesislerde el değmeden, hijyenik şartlarda paketleniyor.

Sater, Nemamu Otu, Karabaş Kekik

  • Botanik Adı
    Thymus vulgaris
  • Yetistirildigi Yerler
    Avrupa kökenli olup kaynak ülkeleri Türkiye, İspanya, Fransa, Fas, Suriye, Lübnan, Romanya, Polonya, Yugoslavya, Rusya, Tunus, Yunanistan, Cezayir, Mısır, Bulgaristan’dır. Anadolu ve Güney Asya dağlarında çok yaygındır.
  • Kullanım Önerileri
    Eski Mısırlılar mumyacılıkta ve parfüm yapımında kullanmaktaydı. Antik Yunan’da ise cesaretin ve kurbanlığın sembolü olan kekik, günümüzde mutfakta her türlü et ürününde, sos, çorba, sebze, turşu, peynir, zeytin, mantar yemekleri, domates salataları, domates, biber, kabak ve patlıcan dolmaları, baharat karışımında kullanılır. Türkiye’de Van çevresinde bazı türler taze olarak “otlu peynir” de kullanılır. Çay şeklinde tüketim oldukça yaygındır.
  • 60 g
Bağdat Hakkında