Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 35 Dakika
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı Bağdat Nane
  • 1 çay kaşığı Bağdat Tuz Mix
  • 6 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken Bağdat Tuz Mix ve Bağdat Nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında