Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 35 Dakika
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı Bağdat Nane
  • 1 çay kaşığı Bağdat Tuz Mix
  • 6 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken Bağdat Tuz Mix ve Bağdat Nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et