Karabiber mutfaklarda eskiden beri önemli bir yere sahiptir. Ortaçağda altın ve gümüşle kıyaslanmış, 15. yy da ise İngiltere’de kira bedeli olarak kabul edilmiştir.
-
Botanik AdıPiper nigrum - Siyah Biber
-
Yetistirildigi YerlerAna vatanı Hindistan’dır. Brezilya, Vietnam, Endonezya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Birmanya, Kamboçya, Madagaskar, Komor Adaları’nda tarımı yapılır. Asya’dan Avrupa’ya ticareti yapılan ilk maldır.
-
Kullanım ÖnerileriYer almadığı yemek yok gibidir. Karabiber, mutfakta ve gıda sanayinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ve sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır.

- 185gr
Ambalaj Çeşitleri
Bağdat Hakkında