- 10 Dakika
- 35 Dakika
- 8 - 10 Kişilik
Malzemeler
Hamuru İçin
- ½ kg un
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- Tuz
Harç İçin
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 haşlanmış patates
- ½ su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 sivri biber
- 3 dal maydanoz
Kızartmak İçin
- Ayçiçeği yağı
Tarifin Hazırlanışı
Hamur için, yarım kg un, kekik, su ve tuzu iyice karıştırın. Gerekirse un ekleyin. Patateslerin kabuğunu soyup püre haline getirin. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırıp püre haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiber ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler kesin. Şeritlerin uç taraflarına harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde sarıp kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp servis yapın.
Bağdat Hakkında