
- 15 Dakika
- 30 Dakika
- 2 - 4 Kişilik
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 su bardağı mısır unu
- ½ su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı Tuz
- 2 su bardağı ay çiçek yağı
- 2 adet yumurta
Tarifin Hazırlanışı
Mısır unu tuz ve baharatları bir kasede harmanlayın. Düz ve geniş bir tabağa aktarın. Patlıcanları alacalı soyup sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. Kararmasını önlemek ve acılığını gidermek için 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin. İyice süzüp temiz bir bez yardımı ile kurulayın. Patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya sonra da unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine aktarın. İsteğe göre domatesli sos ile ılık servis yapın.
Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında