Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 50 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler:

  • 500 gram taze bakla
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 adet taze limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı Bağdat Baharat Deniz Tuzu
  • 3/4 su bardağı su

Servis malzemeleri:

  • 3-4 dal dereotu

Yapılışı:

  • Baklalarınızın sap kısımlarını ve uçlarını temizleyin. Dilediğiniz boyutlarda keserek bol limonlu suda bekletin.
  • Soğanlarınızı doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencerenize alarak güzelce kavurun. Kavrulan soğanın üzerine baklaları alın.
  • Üzerine toz şeker, tuz ve limon suyu ilave ederek birkaç dakika soteleyin. Sonrasında ununu da ekleyerek birkaç dakika kavurun.
  • Suyunu verin.
  • Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın, baklalar yumuşayınca pişmiş olacak.
  • Ocağın altını kapatınca dinlenmeye bırakın.
  • Baklayı, servis tabaklarına aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam