- 30 Dakika
- 50 Dakika
- 4 - 6 Kişilik
Malzemeler:
- 500 gram taze bakla
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 adet taze limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı Bağdat Baharat Deniz Tuzu
- 3/4 su bardağı su
Servis malzemeleri:
- 3-4 dal dereotu
Yapılışı:
- Baklalarınızın sap kısımlarını ve uçlarını temizleyin. Dilediğiniz boyutlarda keserek bol limonlu suda bekletin.
- Soğanlarınızı doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencerenize alarak güzelce kavurun. Kavrulan soğanın üzerine baklaları alın.
- Üzerine toz şeker, tuz ve limon suyu ilave ederek birkaç dakika soteleyin. Sonrasında ununu da ekleyerek birkaç dakika kavurun.
- Suyunu verin.
- Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın, baklalar yumuşayınca pişmiş olacak.
- Ocağın altını kapatınca dinlenmeye bırakın.
- Baklayı, servis tabaklarına aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında