Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 20 Dakika
  • 50 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler

  • 500 gr lipsos veya iskorpit
  • 500 gr kırlangıç
  • 3 litre su
  • 1 büyük soğan
  • 1 ufak boy saplı kereviz
  • 1 ufak boy patates
  • 1 ufak boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet tane renkli biber
  • ½ demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 limon

Tarifin Hazırlanışı

Lipsos veya iskorpitin derisini çıkarttırıp fileto şeklinde kestirin. Geriye kalan baş ve kılçık kısmını da saklayın. Kırlangıçtan da yarım kiloluk bir parça kestirin ve derisi temizlenmiş bir fileto hazırlatın. Her iki balığın filetolarını ve derisi hariç kalan parçalarını tencereye koyup3 litresuda kapağı açık olarak kaynatın. İçine kabuğu soyulmuş bir bütün soğanı da ilave edip yaklaşık 10 dakika daha suyun üstündeki köpükleri kaşıkla alarak kaynatın. Ateşten alın ve suyunu başka bir tencerenin içine süzün.

Haşlanmış balıklar soğuyunca filetoları ayırın, diğer kısımları atın. Filetoları ufak ufak doğrayın. Hiç kılçık olmamasına dikkat edin. Sebzelerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Patates ve kerevizi kararmaması için suya basın. Kerevizin sapındaki düzgün yaprakları ayıklayıp ince ince kıyın. Maydanoz yapraklarını da kıyın.

Süzdüğünüz balık suyunu ateşe koyup doğranmış havuçları da içine atıp 5 dakika kaynattıktan sonra doğranmış patates ve kerevizleri de ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak biraz kaynatın. Kıyılmış kereviz saplarını da katın. Sebzeler iyice pişince doğranmış balıkları ve ortadan ikiye kesilmiş tane renkli biberleri ilave edin. Balıkları 5 dakika böylece pişirin. Kıyılmış maydanozu, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve sirkeyi de katıp bir kere daha karıştırın. Arzu ederseniz yanında limon suyu servis edebilirsiniz.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında