
- 30 Dakika
- 40 Dakika
- 4 Kişilik
Malzemeler
- 750 gr filetolara ayrılmış balık
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt veya su
- ½ bardak Bağdat Pane Harcı
- 1 bardak sıvı yağ
- 1-2 demet maydanoz
- 1 adet limon, tuz, Bağdat karabiber
Tarifin Hazırlanışı
Balıkların başlarını ve kemiklerini çıkarıp filetolara ayırın ve derisini temizleyin. Yemek zamanına yakın tuzlayıp Bağdat Karabiberi katın. Önce, su veya süt karışımı yumurtaya sonra da Bağdat Pane Harcına bulayın. Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Peçete üzerine çıkarın. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine birer limon dilimi koyun ve maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında