Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 35 Dakika
  • -
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 500 gr 3 defa çekilmiş yağsız dana eti
  • 500 gr Bağdat ince köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 70 gr Bağdat çiğ köfte baharatı
  • 5 dolu yemek kaşığı 60 gr Bağdat acı pul biber
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
  • 1 adet ince doğranmış yeşil soğan
  • 3 adet ince doğranmış yeşil sivri biber
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 3 adet kabuğu soyulmuş ince doğranmış domates
  • 2 adet kabuğu soyulup rendelenmiş domates
  • 2 adet marul
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet dilimlenmiş limon

Tarifin Hazırlanışı

Önce 500 gr kıymayı, 500 gr bulguru, 3 adet ince doğranmış yeşil sivri biberi ve 3 adet kabuğu soyulmuş, ince doğranmış domatesi geniş bir tepsiye koyup 3 dakika kadar yoğurunuz.

70 gr Bağdat çiğ köfte baharatı’nı koyarak 5 dakika kadar yoğurunuz.

1,5 yemek kaşığı domates salçasını ve 3 yemek kaşığı Bağdat acı biber salçasını ilave edip tekrar 5 dakika kadar yoğurunuz.

60 gr Bağdat acı pul biber ilave edip 4 dakika kadar yoğurmaya devam ediniz.

1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğanı ilave edip 1 adet rendelenmiş domatesten de biraz koyup 5 dakika kadar yoğurunuz.

Bağdat Hakkında