Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 40 Dakika
  • 70 Dakika
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 750 gr kuzu gerdanı
  • 12 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • Terbiye için 4 çorba kaşığı tepeleme un
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • ½ limonun suyu
  • 1 yumurta

Tarifin Hazırlanışı

Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini ilave edin. İyice pişince tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etler soğuduktan sonra kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar haline getirin. Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Çukur bir kapta un, su, kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pürüzsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Topaklanmasını engellemek için tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Sonra etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına Bağdat toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstüne gezdirip servis yapın.

İpucu: Gerdan eti yerine kemikli kuzu eti de kullanabilirsiniz. Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edin. Süzme yoğurt çorbanızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Bağdat Hakkında