Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 60 Dakika
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 1.5 kg kuzu pirzolası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy ayva
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • 7.5 su bardağı sıcak su veya et suyu

Tarifin Hazırlanışı

Tencerede veya yüksek kenarlı yayvan bir tavada tereyağını erittikten sonra pirzolanın her iki tarafını çevirerek kızartın. Pirzolalar da yağını bıraktığı için, tavada biriken yağ çok fazla ise bir kısmını alın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak çenterek etlerin üzerine ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Eğer tava kullandıysanız tüm malzemeyi bir tencereye alın. Ayvayı yıkayıp kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin. Çekirdekli kısımlarını kesip attıktan sonra dilimleri etlerin içine sıcak et suyu veya su ile birlikte ilave edin.

Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler kemiklerinden ayrılacak hale gelince tuz, toz şeker, karabiber ve yenibaharı ekleyerek bir kere karıştırın. Biraz daha pişirip ateşi kapatmadan önce nar ekşisini ve karanfili de katıp bir kez karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Bu yemeğin bir özelliği de suyunun koyu bir kıvamda olmasıdır. Servis tabağına yemeğin suyundan biraz dökün. Üzerine pirzolaları ve ayvaları arzunuza göre yerleştirin. Sonra yeniden suyundan gezdirerek sofraya getirin.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında