Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 45 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler (Püre):

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Malzemeler (Sote):

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler (Üzeri):

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

  • Püre için patateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  • Ardından su dolu tencereye alarak yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayalım.
  • Tavuk sote için tavaya zeytinyağını ve doğranmış tavuk etlerini alarak, tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ve soğanı ilave ederek karıştıralım. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Sebzeler yumuşadığında domates salçası, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekiği ekleyerek karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak suyu ekleyelim. 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve geniş bir kaba alalım.
  • Sıcakken üzerine süt, kaşar peyniri ve tereyağını ekleyerek ezelim.
  • Hazır olan püremizi fırın kaplarına paylaştırıp üzerini düzeltelim.
  • Tavuk etlerini de püremizin üzerine yerleştirip kaşar peyniri serpelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 °C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam