- 30 Dakika
- 45 Dakika
- 4 - 6 Kişilik
Malzemeler (Püre):
- 4 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt (60 ml)
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Malzemeler (Sote):
- 2 adet tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Malzemeler (Üzeri):
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
- Püre için patateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
- Ardından su dolu tencereye alarak yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayalım.
- Tavuk sote için tavaya zeytinyağını ve doğranmış tavuk etlerini alarak, tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
- Üzerine doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ve soğanı ilave ederek karıştıralım. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Sebzeler yumuşadığında domates salçası, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekiği ekleyerek karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
- Son olarak suyu ekleyelim. 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve geniş bir kaba alalım.
- Sıcakken üzerine süt, kaşar peyniri ve tereyağını ekleyerek ezelim.
- Hazır olan püremizi fırın kaplarına paylaştırıp üzerini düzeltelim.
- Tavuk etlerini de püremizin üzerine yerleştirip kaşar peyniri serpelim.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 °C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında