Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 45 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler (Püre):

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Malzemeler (Sote):

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler (Üzeri):

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

  • Püre için patateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  • Ardından su dolu tencereye alarak yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayalım.
  • Tavuk sote için tavaya zeytinyağını ve doğranmış tavuk etlerini alarak, tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ve soğanı ilave ederek karıştıralım. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Sebzeler yumuşadığında domates salçası, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekiği ekleyerek karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak suyu ekleyelim. 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve geniş bir kaba alalım.
  • Sıcakken üzerine süt, kaşar peyniri ve tereyağını ekleyerek ezelim.
  • Hazır olan püremizi fırın kaplarına paylaştırıp üzerini düzeltelim.
  • Tavuk etlerini de püremizin üzerine yerleştirip kaşar peyniri serpelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 °C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam