Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 60 Dakika
  • 80 Dakika
  • 2 - 4 Kişilik

Malzemeler

İç malzemesi

  • ½ kg orta yağlı kıyma
  • 750 gr kuru soğan
  • 150 gr kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Dış malzemesi

  • 750 gr köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 250 gr yağsız kıyma
  • ½ küçük boy soğan
  • 1 büyük boy patates
  • ½ çay kaşığı toz kırmızı biber
  • ½ çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Tarifin Hazırlanışı

İçin hazırlanması

Kıymayı orta boy bir tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ufak ufak doğranmış soğanları ekleyin. Hafifçe dibi tutuncaya kadar kavurun. Tuz, toz karabiber, toz kırmızıbiber, kıyılmış ceviz içi ve kaynar suya basılıp kabuğu çıkarılmış antep fıstığını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Bütün bu işlemi bir gün önceden hazırlayarak parmak şeklinde köfteler yapıp buzdolabında bekletmek daha yararlı olacaktır.

Dışın hazırlanması

Eğer bir mutfak robotunuz varsa suyu yavaş yavaş ilave etmek suretiyle tüm malzemeyi robottan geçirin. Macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Mutfak robotunda ilk önce kesici bıçağı daha sonra yoğurma kolunu kullanın. Mutfak robotunuz yoksa su ve un hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Eğer varsa et değirmeninden geçirin. Yoksa macun haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. 2.5 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş yedirerek macun kıvamına getirin.

Köftelerin hazırlanması

Dış malzemeden ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizde yuvarlayarak top haline getirin. İşaret parmağınızın yardımıyla avuç içinde önceden döndürerek bu toplardan içi oyuk, bir tarafı açık kubbeler yapın. Bir gün önceden hazırlamış olduğunuz köfte içini kubbelerin içine yerleştirerek açık olan tarafını kapatın. Bu işlemi yaparken elinizi hafifçe ıslatın. Bütün malzemeyle işleme devam edin. Bu arada yaptığınız köftelerin kurumalarını önlemek için üstlerini nemli bir bezle örtün. Kızgın derin yağda, 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran köfteleri havlu kağıdın üzerinde bekleterek fazla yağını aldıktan sonra servis yapın.

Bağdat Hakkında