Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 30 Dakika
  • 5 - 6 Kişilik

Malzemeler

  • 1 kg kuzu kolu (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • ½ çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı badem (kabuksuz ve kabaca doğranmış)
  • 3 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı

Tarçın, kimyon ve pul biberi karıştırın.

Baharat karışımını kuşbaşı doğranmış etlerle karıştırın ve 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sirke, badem, kuşüzümü ve kuru üzümü birleştirin ve bir kenara alın. Soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Ardından baharatlı etleri ilave ederek 2 dakika soteleyin.

3 bardak suda tavuk bulyonu eriterek etlerin üzerine ilave edin ve kısık ateşe alın. Tencerenin ağzı kapalı şekilde 30 dakika pişirin ve ardından sirkeli karışımı ilave ettikten sonra 30 dakika daha pişirin.

Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam