
- 15 Dakika
- 45 Dakika
- 2 - 4 Kişilik
Malzemeler
- 750 gr kılıç balığı filetosu
- 1 orta boy domates
- ½ dilimlenmiş limon
- 3 çarliston biber
- 5 defne yaprağı
- Marinad malzemesi
- ½ rendelenmiş kuru soğan
- 3 defne yaprağı
- 1 diş sıkılmış sarımsak
- ½ çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Tarifin Hazırlanışı
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini çıkartın. Çarliston biberi dilimleyin. Defne yapraklarını ikiye bölün. Tahta veya metal şişlere kişi başına üç parça balık aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin.
Şişlere geçirme işlemi bitince marinad malzemesini iyice karıştırın. Şişlerin her tarafını iyice bulayın. Kalanı da üzerine dökerek 10-15 dakika bekletin. Süre ne kadar uzarsa balıklar karışımı o kadar daha fazla içine çekecek ve lezzeti artacaktır. Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken kurumasın diye bu karışımdan fırçayla balıkların üzerine sürebilirsiniz.
Pişen balıkları bir dilim limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte servis edebilirsiniz.