Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 60 Dakika
  • 6 - 8 Kişilik

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 500 gr but tarafından kuşbaşı koyun eti
  • 7.5 su bardağı su
  • 3 orta boy havuç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Tarifin Hazırlanışı

Ayıklanmış pirinci bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edip yarım saat bekletin. Sonra suyu berraklaşıncaya kadar yıkayıp süzün. Kuşbaşı eti 7.5 su bardağı suda haşlayın. Kaynamaya başladığı zaman köpüğünü ara sıra delikli kepçeyle alın. Ateşi kısın. Etler pişince tel süzgeçten geçirin. Süzülmüş et suyu da bir kapta dursun.

Soğanları ince ince çentin, havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Tereyağında soğanları öldürüp pişmiş eti de ilave edin. Biraz çevirdikten sonra havuçları katıp etle beraber yağda tahta kaşıkla çok az çevirin.

3 su bardağı ılık et suyunu hazırladığınız bu karışıma karıştırın. Tuzunu biberini koyun. Kaynayınca pirinci ilave edin, bir kere karıştırıp ateşi kısın. Suyunu çekip üst göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten alın, tencerenin ağzını peçeteyle örtüp kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Bir süre sonra yenibahar ve tarçını da serpip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında