- 30 Dakika
- 45 Dakika
- 4 - 6 Kişilik
Malzemeler:
- 1 kg patates (kabuklu tartılmış)
- 2 adet küçük-orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet mor soğan
- 10 adet küçük kornişon tursu
- 3 yemek kaşığı mısır
- 1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz
- 150 ml sıcak su (1,5 çay bardağı)
- 1 tatlı kaşığı dolusu sebze tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu hardal
- 2 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
- 200 gr mayonez
- 1 tutam tuz ve karabiber
- Bıçağın ucu ile zerdeçal
Yapılışı:
- Öncelikle patatesleri kabuklar ile haşlayın. Ardından süzüp biraz ılımaya bırakın.
- Bu esnada havucu rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kavurun.
- Ilıyan patatesleri soyup ince ince doğrayın. Soğanı ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp, mısır, havuç ve yeşillik ile patateslere ekleyin.
- Sosu için mayonez, sebze tozu, hardal, sirke, tuz, zerdeçal, karabiberi ve son olarak sıcak suyu bir kâsede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
- Patatesleri çok fazla ezmeden karıştırın. Sos sıvı oluyor ama merak etmeyin patatesler kısa süre içerisinde siz karıştırdıkça çekiyor.
- Salata 15-20 dakika kendini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Bağdat Hakkında