Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 45 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler:

  • 1 kg patates (kabuklu tartılmış)
  • 2 adet küçük-orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet mor soğan
  • 10 adet küçük kornişon tursu
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz
  • 150 ml sıcak su (1,5 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sebze tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu hardal
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
  • 200 gr mayonez
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • Bıçağın ucu ile zerdeçal

Yapılışı:

  • Öncelikle patatesleri kabuklar ile haşlayın. Ardından süzüp biraz ılımaya bırakın.
  • Bu esnada havucu rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kavurun.
  • Ilıyan patatesleri soyup ince ince doğrayın. Soğanı ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp, mısır, havuç ve yeşillik ile patateslere ekleyin.
  • Sosu için mayonez, sebze tozu, hardal, sirke, tuz, zerdeçal, karabiberi ve son olarak sıcak suyu bir kâsede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
  • Patatesleri çok fazla ezmeden karıştırın. Sos sıvı oluyor ama merak etmeyin patatesler kısa süre içerisinde siz karıştırdıkça çekiyor.
  • Salata 15-20 dakika kendini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam