Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 45 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rende)
  • 1çay bardağı sucuk (kup kesilmiş)
  • 1çay bardağı kırmızı biber (küp kesilmiş)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Yapılışı:

  • Tavaya biraz sıvı yağ koyalım, biberleri hafif alazlayalım. Daha sonra üzerine sucukları ekleyip iki çevirelim. İçine salça domates sosu ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
  • Harcımız soğuduğu zaman içine kaşar rendemizi ve mısırlarımızı da ekleyebiliriz. İç harcımız artık hazır.
  • Yufkaları üst üste koyalım, 5 cm şeklinde.
  • Uzunlamasına keselim, bir yemek harçtan ekleyip muska şeklinde saralım. Dilerseniz farklı şekillerle de sarabilirsiniz. Ben bir kısmını da sigara böreği şeklinde sardım. Yufkayı, tek kat sarıyoruz.
  • Hazırladığımız börekleri kızartmak için önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batıralım. Kızgın yağda iki tarafını da çevirerek kızartalım. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam