- 30 Dakika
- 45 Dakika
- 4 - 6 Kişilik
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rende)
- 1çay bardağı sucuk (kup kesilmiş)
- 1çay bardağı kırmızı biber (küp kesilmiş)
- 1 çay bardağı mısır
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Yapılışı:
- Tavaya biraz sıvı yağ koyalım, biberleri hafif alazlayalım. Daha sonra üzerine sucukları ekleyip iki çevirelim. İçine salça domates sosu ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
- Harcımız soğuduğu zaman içine kaşar rendemizi ve mısırlarımızı da ekleyebiliriz. İç harcımız artık hazır.
- Yufkaları üst üste koyalım, 5 cm şeklinde.
- Uzunlamasına keselim, bir yemek harçtan ekleyip muska şeklinde saralım. Dilerseniz farklı şekillerle de sarabilirsiniz. Ben bir kısmını da sigara böreği şeklinde sardım. Yufkayı, tek kat sarıyoruz.
- Hazırladığımız börekleri kızartmak için önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batıralım. Kızgın yağda iki tarafını da çevirerek kızartalım. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında