Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 40 Dakika
  • 2 - 4 Kişilik

Malzemeler

  • 2 su bardağı lüks baldo pirinç
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber (ince uzun olanları tercih edin)
  • 1 su bardağı konserve bezelye veya haşlanmış taze bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
  • 2 adet ince çarliston biber

Tarifin Hazırlanışı

Pirinci sıcak ve tuzlu suda 30 dakika ıslatıp bekletin. Soğanları yemeklik incecik, sarımsakları ise pirinç tanesi gibi dilimleyin. Kırmızı ve yeşil biberin saplarını kesip atın, tohumlarını temizledikten sonra uzunlamasına kalem şeklinde dilimleyin. Sonra da tavla zarı kadar ufak küp şeklinde doğrayın. Öte yandan bezelyelerin suyunu süzdürüp hazır bekletin. Şimdi geniş bir pilav tenceresine (yanmaz, yapışmaz yüzeyli) zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşte kızdırın. Soğan ve sarımsakları ekleyip karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun. Biberleri, tuz karabiber, kekik ve köriyi katıp yine karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye aktarın. Pirinçleri de 2-3 dakika tüm malzemelerle karıştırarak kavurduktan sonra sıcak et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Bezelyeyi de ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ısılı ateşte pilav kaynayıp suyunu çekip göz göz oluncaya dek pişirin. Pilav suyunu çekince altını iyice kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. En az 30 dakika demlendirip dinlendirin. Hafif karıştırarak sıcak servise sunun.

Bağdat Hakkında