Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 35 Dakika
  • 3 - 5 Kişilik

Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi
  • ½ su bardağı su ya da et suyu
  • 4 katı haşlanmış yumurta
  • 120 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm
  • 120 gr (½ su bardağı) bezelye (haşlanıp, süzüldükten sonra ezilmiş)

Tarifin Hazırlanışı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile büyük, derin bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız. Büyük bir kâsede kıyma, yumurta, soğan, limon suyu, tuz, biber, tarçın, hindistancevizi ve bezelyeleri iyice karıştırdıktan sonra, ellerinizle bütün harcı iyice yoğurunuz. Harcı dörde ayırıp her parçayı yuvarlayınız.

Ellerinizin arasında köfteleri yassılaştırıp, ortalarına birer katı haşlanmış yumurta ve kuru üzümleri yerleştiriniz. Kıymayı üstlerine çekerek, yumurtaların çevresinde iyice bitiştiriniz. Köfteleri avuçlarınızda yuvarlayarak top haline getirdikten sonra yağlanmış tepsiye dizip, üstüne suyu ya da et suyunu dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp 40 dakika, köfteler kızarıncaya kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, köfteleri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Bağdat Hakkında