Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 15 Dakika
  • 20 Dakika
  • 1 - 2 Kişilik

Malzemeler

  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 750gr taze ıspanak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • ½ çay kaşığı toz beyaz biber
  • ½ çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarifin Hazırlanışı

Ispanakların köklerini kesip attıktan sonra yaprakların sararmış ve lekeli olanlarını ayıklayın. Kalanları bol suda iyice yıkayın. 7 su bardağı suyu kaynatıp tuz ilave ederek ıspanakları yaklaşık 5 dakika haşlayın. Rengini koruması için buzlu soğuk suyun içine atıp biraz bekletin sonra süzün. Fazla suyunun gitmesi için hafif sıkın sonra bıçakla doğrayın. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra çenterek küçük parçalar haline getirin. Sarımsağın kabuğunu çıkarıp ezin.

Tereyağını genişçe bir tavada eritin. Sarımsak ve soğanı pembeleşene kadar pişirin. Doğranmış ıspanakları da ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pişmesine yakın tuz, toz beyaz biber ve hindistan cevizi rendesini katıp karıştırın. Bir kaşığın ters tarafıyla ıspanakları aralayın ve buralara yumurtaları kırın. Ateşi kısın, tavanın üzerine bir kapak kapatın. Yumurtaların akları beyazlaşıp sarılarının üstü de istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.

Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında