Bizi takip edin
Dil Seçimi :
18/10/2021

Babalar Günü’nde babanızı ya da eşinizi mutlu etmek için bol baharatlı, çok lezzetli hem de çok kolay tarifleri sizler için derledik.

Bol Baharatlı, Çok Lezzetli: Karides Tava Tarifi

Karides Tava için Malzemeler:

  • 600 gram jumbo karides
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı jalapeno biberi
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet lemongrass – limon otu
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet orta boy limon

Karides Tava Yapılışı:

  1. Jumbo karidesleri ilk önce bol suda güzelce yıkayın. Kafalarının altında yer alan kabuk bölümlerini elinizle titiz şekilde çıkarın. Ancak kuyruk kısmını almamaya özen gösterin.
  2. Orta bölümde bulunan ve iplik şeklinde uzanan (bağırsakları) bölümleri dikkatli bir şekilde temizleyin.
  3. Tekrar bol suda yıkamış olduğunuz karideslerin suyunu iyice süzün. Ardından kağıt havlu ile kurulayın.
  4. Sarımsakları halka halka kesin. Ardından maydanozları ince şekilde kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin.
  5. Jalapeno biberleri ince şekilde dilimleyin. Lemongrass'ı keskin bir bıçağın tersiyle ezip aromasını çıkarın. Daha sonra yarım ay biçiminde doğrayın.
  6. Zeytinyağını yapışmaz bir tavada kızdırın. Doğradığınız sarımsakları ve limon otlarını zeytinyağına ekleyin.
  7. Ayıklanmış olan karidesleri tavaya ekleyin ve yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Daha sonra ince ince dilimlenmiş jalapeno biberleri de içine ekleyin.
  8. Karidesler kısa sürede pişecektir. Ardından bu tarifi çeşnilendirmek için; soya sosu, taze çekilmiş tane karabiber, rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış maydanozları da ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Afiyet olsun.

Fırında Baharatlı Patates

Her baba sever, sağlıklı ve patates kızartması tadında!

Fırında Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler:

  • 3 tane büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Baharatlı Patates Yapılışı:

  1. İlk önce patates hariç tüm baharat ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
  2. Ardından patatesleri mümkünse elma, değilse dilim dilim kesin.
  3. Ardından sos ile patatesleri harmanlayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri hiçbiri birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin.
  5. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan bir fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yahni Tarifi

Hem şifalı hem çok lezzetli! Babalar Günü için en ideal tarif yahni, yapımı da oldukça kolay.

Yahni Tarifi İçin Malzemeler:

  • 800 gram yağsız kuşbaşı et
  • 400 gram arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane defne yaprağı

Yahni Tarifinin Yapılışı:

  • Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayın. Ardından kurulamak için üzerlerini kağıt havlu kullanın.
  • Etler kuruyana kadar zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
  • Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Ardından kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirin.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayın.
  • Yumuşamış olan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyin. Tencerede karıştırın.
  • Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ilave edin. Ardından kısık ateşte pişirin. Kıvam ve lezzetin de artması için tereyağını da bol tutun.
  • Soğan ve sarımsakları bütün olarak ekleyin ve salçalı sosuyla birlikte servis edin.

Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler

Babalar Günü gibi özel bir günde sohbetlerinize eşlik edecek, ev yapımı pesto sos sizi çok mutlu edecek!

  • 2 büyük demet taze fesleğen
  • 150 gram parmesan peyniri
  • 100 gram çam fıstığı
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fesleğenleri ayıklayıp yıkayın. Ardından ince ince kıyın.
  • Çıtır bir doku vermek için aynı zamanda aromasını daha yoğun çıkması için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kavurun.
  • Parmesan peynirini rendenin ince bölümü ile iyice rendeleyin. Sarımsakların ayıklanmasından sonra tuz ekleyerek bir havanda dövün.
  • Ezdiğiniz sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile püre formuna getirin.
  • Rendelediğiniz parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız pesto sosunu, dilerseniz domates, peynir ile ekmek dilimi üzerinde servis edebilir ya da cips yanına sos olarak kullanabilirsiniz.

Tavuklu Taco Tarifi İçin Malzemeler

Babalar günü için çok uğraşmadan şık bir tarif hazırlayabilirsiniz.

  • 10 adet hazır taco kabuğu (ya da küçük boy tortilla ekmeği
  • 500 gram fileto tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı toz kişniş
  • 1/4 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet jalapeno biberi
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema ancak evde yoksa süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.
  • 1 adet orta boy lime

Tavuklu Taco Tarifi Yapılışı:

  • Taco içi için ilk önce deri ve kemikli temizlediğiniz fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler formunda kesin.
  • Acı sos, zeytinyağı, toz kişniş, acı toz kırmızı biber, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu bir kasede güzelce harmanlayın. Fileto tavuk göğüslerini hazırladığınız karışıma ekleyip kısa süre marine edin.
  • Servisi için kabuğunu ayıklamış olduğunuz kırmızı soğanı ince şekilde doğrayın. Jalapeno biberlerini halka formunda kesin. Yeşillikleri ayıklayıp doğrayın.
  • Yapışmaz tavayı ısıtın. Zeytinyağlı karışımla marine ettiğiniz tavuk göğüslerini de ekleyin. Bu aşamada yağ eklemeyin. yüksek ateşte pişirin.
  • Güzelce kızarmış olan tavuk göğüslerini, iç bölümlerine bir parça ekşi krema ya da süzme yoğurt sürdüğünüz taco kabukları arasına koyarak paylaştırın.

Üzerlerine kırmızı soğan ve jalapeno biberi ilave ettikten sonra dilimlenmiş lime ile servis edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et