Bizi takip edin
Dil Seçimi :
13/03/2025

Bağdat Baharat ile Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi, sıcak ve yumuşacık dokusuyla iftar ve sahur sofralarına ayrı bir tat katar. Evde yapılan Ramazan pidesi, damak tadınıza uygun baharatlarla zenginleştirilebilir. İşte Bağdat Baharat ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis Ramazan pidesi tarifi!

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Baharat Çörek Otu
  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Baharat Susam

Hazırlık:

Derin bir yoğurma kabına ılık su, ılık süt, maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Unu eleyerek karışıma ekleyin. Tuz ve sıvı yağı da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp tekrar yoğurun ve yuvarlak pide şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini temiz bir bezle örterek 15 dakika daha dinlendirin. Üzerine yoğurt sürüp, parmak uçlarınızla klasik Ramazan pidesi deseni yapın. Son olarak çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Sıcak sıcak servis ettiğinizde mis gibi kokusuyla sofralarınıza ayrı bir lezzet katacak bu pidenin yanında, Bağdat Baharat’ın özel karışımlarıyla hazırlanmış iftariyelikleri deneyebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar!

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam