Bizi takip edin
Dil Seçimi :
10/03/2025

Bağdat Baharat ile Ramazan’a Özel Şerbet Tarifleri

Ramazan ayı, birlik ve beraberliği simgeleyen, sofraların bereketlendiği özel bir dönemdir. Bu ayda iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de geleneksel şerbetlerdir. Hem susuzluğu gidermeye yardımcı olan hem de iftar sonrası mideyi rahatlatan şerbetler, doğru baharatlarla hazırlandığında daha da lezzetli hale gelir. İşte Bağdat Baharat’ın katkılarıyla hazırlayabileceğiniz, Ramazan’a özel doğal şerbet tarifleri!

  1. Osmanlı Şerbeti

Öne çıkan baharatlar: Bağdat Tarçın , Bağdat Yenibahar

Malzemeler:

1 litre su

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı Bağdat Baharat Tarçın

2-3 adet karanfil

1 çay kaşığı Bağdat Baharat Yenibahar

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Yarım limonun suyu

Hazırlık:

Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içerisine tarçın, karanfil ve yenibaharı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kaynattıktan sonra nar ekşisini ve limon suyunu ilave edin. Ocaktan alıp süzerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirip soğuk servis edin.

Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu lezzetli içecek, Ramazan sofralarınıza nostaljik bir hava katacak.

 

  1. Gül Şerbeti

Ferahlatıcı aromasıyla Ramazan sofralarına zarif bir dokunuş katacak bir şerbet tarifi!

Öne çıkan baharatlar: Bağdat Kakule

 

Malzemeler:

1 litre su

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı gül yaprağı (yenilebilir)

1 çay kaşığı Bağdat Baharat Kakule

Yarım limonun suyu

Hazırlık:

Şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra gül yapraklarını ve kakuleyi ekleyin. Kısık ateşte 5-7 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Süzerek soğumaya bırakın ve dolapta dinlendirdikten sonra servis edin.

 

  1. Hurmalı Tarçınlı Şerbet

Ramazan’ın simgelerinden hurma ile hazırlayacağınız bu şerbet çok lezzetli olacak!

Öne çıkan baharatlar: Bağdat Tarçın, Bağdat Zencefil

Malzemeler:

1 litre su

6-7 adet hurma

1 çay kaşığı Bağdat Baharat Tarçın

1 çay kaşığı Bağdat Baharat Zencefil

2-3 adet karanfil

Hazırlık:

Hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük parçalara bölün. Su ile birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine tarçın, zencefil ve karanfili ekleyin. 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Süzüp soğuttuktan sonra dolapta bekletin ve soğuk servis edin.

Bağdat Baharat’ın doğal ve kaliteli baharatları ile hazırlayacağınız bu şerbetler, Ramazan sofralarınıza lezzet katacak. Şimdiden afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar!

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam