Bizi takip edin
Dil Seçimi :
18/10/2021

Akşamları en sevdiğiniz diziyi izlerken, ofiste çalışırken ya da dışardayken birden açlık bastırdığında çantanızdan çıkaracağınız hem sağlıklı hem de baharatlı atıştırmalıklarınız olsun istemez miydiniz? Baharatlar içerdikleri besin değerleri ve öğünlerinize kattıkları lezzetle atıştırmalıklarınızı tatlandırmaya geliyor. İşte çok kısa zamanda hazırlayıp, afiyetle tüketebileceğiniz tarifler:

Baharatlı Kavrulmuş Nohut

baharatli-kavrulmus-nohut

Leblebinin ham maddesi nohut bu sefer baharatlı ve kavrulmuş bir halde karşımıza çıkıyor. Çıtır çıtır bu lezzeti denemek istemez misiniz?

Malzemeler

425 gr haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kırmızı biber

Yarım çay kaşığı tuz

Fırını önceden 2000 C’ye ayarlayın. Nohutları süzüp, kurutun. Ne kadar kuru olursa o kadar çıtır olacaktır. Orta boy bir kapta nohut, zeytinyağı, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırın. Karışımın nohuda iyice nüfuz etmesi için iyice karıştırın. Pişirme  kağıdı kaplı bir tepsiye nohudu yayın. 15-20 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Fırın kağıdının üzerinde bir kere karıştırarak kızarmayan yerlerin de kızarmasını sağlayın. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.

Baharatlı Patates Humusu

baharatli-patates-humusu

Humusun ana malzemesinin nohut olduğunu biliyoruz. Peki ama aynı tarifi patatesle yapsak nasıl olur?

Malzemeler

3 adet haşlanmış patates

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı tahin

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Toz biber

Sumak

Zeytinyağı

Haşlanmış patateslerinizi soyun ve iyice izin, içine dövülmüş sarımsakları, tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu da ekleyip blendırdan geçirin. İstenilen kıvama gelene kadar az miktarda yağ ve su ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip toz biber ve sumak serptikten sonra patates humusunuz servise hazır. Afiyet olsun.

Baharatlı Lahana Cipsi

baharatli-lahana-cipsi

Siz de patates cipsinin diğer bütün cipsler üzerinde kurduğu egemenlikten sıkılmadınız mı? O zaman hep beraber mutfağa, lahana cipsi yapmaya!

Malzemeler

¼ çay kaşığı sarımsak tozu

¼ çay kaşığı karabiber

¼ çay kaşığı toz kırmızı biber

¼ çay kaşığı tuz

1 demet kılçıkları çıkarılmış, parçalara ayrılmış lahana

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtın. Bir kapta sarımsak tozu, karabiber, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Önceden yıkayıp, kuruttuğunuz ve sert yerlerini kestiğiniz lahanaları bu karışıma bulayarak, fırın tepsisine yayın. 20-25 dakika iyice çıtır olana kadar pişirin.

Acı Biberli Mango

aci-biberli-mango

Eğer siz de acı biber, mango ve limonun bir araya gelmesinden iyi bir şey çıkmayacağını düşünenlerdenseniz bu tarife bir şans verin. Meksika’nın bu popüler sokak atıştırmalığı acı, tatlı, ekşi ve tuzlunun mükemmel uyumunu yansıtıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

1 adet olgun mango

1 küçük limon

Kırmızı acı biber

Bir tutam tuz

Mangoyu dilediğiniz gibi kesin. Limonu ikiye bölün ve mangonun her yerine sıkın. Sonrasında yine her yanına gelecek şekilde kırmızı acı biber serpin. Bir tutam tuzu da serptikten sonra kürdan veya çatal yardımıyla afiyetle tüketin.

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et