Akşamları en sevdiğiniz diziyi izlerken, ofiste çalışırken ya da dışardayken birden açlık bastırdığında çantanızdan çıkaracağınız hem sağlıklı hem de baharatlı atıştırmalıklarınız olsun istemez miydiniz? Baharatlar içerdikleri besin değerleri ve öğünlerinize kattıkları lezzetle atıştırmalıklarınızı tatlandırmaya geliyor. İşte çok kısa zamanda hazırlayıp, afiyetle tüketebileceğiniz tarifler:
Baharatlı Kavrulmuş Nohut
Leblebinin ham maddesi nohut bu sefer baharatlı ve kavrulmuş bir halde karşımıza çıkıyor. Çıtır çıtır bu lezzeti denemek istemez misiniz?
Malzemeler
425 gr haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı tuz
Fırını önceden 2000 C’ye ayarlayın. Nohutları süzüp, kurutun. Ne kadar kuru olursa o kadar çıtır olacaktır. Orta boy bir kapta nohut, zeytinyağı, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırın. Karışımın nohuda iyice nüfuz etmesi için iyice karıştırın. Pişirme kağıdı kaplı bir tepsiye nohudu yayın. 15-20 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Fırın kağıdının üzerinde bir kere karıştırarak kızarmayan yerlerin de kızarmasını sağlayın. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Baharatlı Patates Humusu
Humusun ana malzemesinin nohut olduğunu biliyoruz. Peki ama aynı tarifi patatesle yapsak nasıl olur?
Malzemeler
3 adet haşlanmış patates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı tahin
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Toz biber
Sumak
Zeytinyağı
Haşlanmış patateslerinizi soyun ve iyice izin, içine dövülmüş sarımsakları, tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu da ekleyip blendırdan geçirin. İstenilen kıvama gelene kadar az miktarda yağ ve su ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip toz biber ve sumak serptikten sonra patates humusunuz servise hazır. Afiyet olsun.
Baharatlı Lahana Cipsi
Siz de patates cipsinin diğer bütün cipsler üzerinde kurduğu egemenlikten sıkılmadınız mı? O zaman hep beraber mutfağa, lahana cipsi yapmaya!
Malzemeler
¼ çay kaşığı sarımsak tozu
¼ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı toz kırmızı biber
¼ çay kaşığı tuz
1 demet kılçıkları çıkarılmış, parçalara ayrılmış lahana
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtın. Bir kapta sarımsak tozu, karabiber, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Önceden yıkayıp, kuruttuğunuz ve sert yerlerini kestiğiniz lahanaları bu karışıma bulayarak, fırın tepsisine yayın. 20-25 dakika iyice çıtır olana kadar pişirin.
Acı Biberli Mango
Eğer siz de acı biber, mango ve limonun bir araya gelmesinden iyi bir şey çıkmayacağını düşünenlerdenseniz bu tarife bir şans verin. Meksika’nın bu popüler sokak atıştırmalığı acı, tatlı, ekşi ve tuzlunun mükemmel uyumunu yansıtıyor. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
1 adet olgun mango
1 küçük limon
Kırmızı acı biber
Bir tutam tuz
Mangoyu dilediğiniz gibi kesin. Limonu ikiye bölün ve mangonun her yerine sıkın. Sonrasında yine her yanına gelecek şekilde kırmızı acı biber serpin. Bir tutam tuzu da serptikten sonra kürdan veya çatal yardımıyla afiyetle tüketin.
- Dubai Çikolatası Tarifi ve Püf Noktaları: Antep Fıstığı ve Kadayıf ile Efsane Lezzet
- Bağdat Baharat ile Sürdürülebilir ve Sıfır Atık Tarifler
- Bağdat Baharatlarınızı Uzun Süre Taze Tutmanın Sırları: Saklama ve Kullanım Rehberi
- Bağdat Baharat ile Soğuk Kış Günlerine Özel İçecekler
- Çocukların Bayılacağı Baharatlı Atıştırmalıklar: Okul Zamanı İçin Pratik Seçenekler
- Bağdat Baharatlar ile Mevsim Geçişinde Taptaze Tarifler
- Bağdat Baharat ile Mevsim Geçişlerinde Enerjinizi Koruyun ve Direncinizi Artırın
- Kışa Hazırlık: Baharatlı Konserve ve Turşu Tarifleri
- Çocuklar İçin Baharatlı ve Besleyici Atıştırmalıklar
- Acı Severlere: En Lezzetli Baharatlı Atıştırmalıklar