Bizi takip edin
Dil Seçimi :
18/10/2021

Siz de yemek yemeyi sadece bedensel bir ihtiyaç değil de adeta bir zevk olarak görüyorsanız, yeni tatlar denemeyi, farklı malzemeleri birleştirip bambaşka bir şey yaratmayı da seviyorsunuz demektir. Söz konusu baharatlı yemekler olduğunda ağzınızın suyunu akıtacak pek çok dünya mutfağı bulunuyor. Öyle ki bu ülkelerden bahsederken sebze ya da et gibi temel bileşenlerden değil de daha çok baharatlardan bahsediyor gibi oluyoruz. İşte dünyanın en baharatlı mutfakları ve mutfakların en baharatlı yiyecekleri.

Tayland

1- Tayland

En popüler turistik yerlerden biri olan Tayland mutfağı için neredeyse baharatla eş anlamlı diyebiliriz. Bir şehrin kalbinin attığı yer olan sokaklarında dünyanın en lezzetli yemeklerinden satılıyor ve bu yemeklerin en önemli özelliği tabi ki fazlasıyla baharatlı oluşları. Eğer siz de yemeği yemek yapanın baharat olduğunu düşünüyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, yoğun köri sosuyla pişirilmiş et ve balık yemekleriyle başlayabilirsiniz. Ayrıca baharatlı ve ekşinin en güzel hali olan Tom Yum çorbasını yudumlayabilirsiniz. Tabi CNN Travel, dünyanın en lezzetli yemeklerinde birinci sıraya oturan soğan, tavuk, patates, Hindistan cevizi ve yer fıstığının çeşitli baharatlarla harmanlandığı Massaman körisi ise bir başka denenebilecek lezzet.

Meksika

2- Meksika

Meksikalılar, baharatla nasıl yemek yapılır çok iyi biliyor. Meksika’nın dünyanın en baharatlı yemeklerine sahip ülkelerden biri olarak tanınmasının çok haklı sebepleri var. Meksika yemeklerinin özünü Jalapeño, Pabloan, Serrano, Habanero ve Ancho biberi ile yapılan yemekler oluşturuyor. Bu biberler en yakıcı olanları ve acı sevenlerin mutlaka denemesi gerekenlerden. Meksika mutfağında çorbalardan tatlılara kadar neredeyse her şeye acı biber ekleniyor. Meksika mutfağının mutlaka denenmesi gereken lezzeti ise tortilla gözlemelerinin içine konulan fasulye ve kremalı salsa ile sunulan baharatlı et karışımı yani Taco.

Malezya

3- Malezya

Dünyanın en baharatlı mutfakları turumuzu yine dünyanın en baharatlı yiyeceklerinden biri olan Otak Otakın çıktığı yer olan Malezya ile devam ediyoruz. Kurutulmuş biberlerle, doğranmış balık harmanlanıyor ve muz yaprağına sarılarak buharda pişiriliyor. Yeni tatlar denemeye hazırsanız, denenecek lezzetler listesinde ilk sıralara koymanızı öneririz.

Hindistan

4- Hindistan

Baharat deyip de Hindistan’dan bahsetmemek tabi ki mümkün değil. Hiç Hint mutfağı denememiş birinin aklına bile gelecek ilk şey yoğun ve güçlü bir baharat kokusu olur heralde. Yemeklerin çoğu kırmızı köri, kırmızı biber, sarımsak, kakule ve kişniş karışımı ile pişiriliyor. Ülkenin pek çok bölgesinde kırmızı ve yeşil biberlerle hazırlanan baharatlı yemekler sofraların baş köşesinde yer alırken, Hindistan’da neredeyse her öğünü zenginleştirmek için baharat kullanılıyor. Baharata doymak istiyorum diyenlerdenseniz acı kaşmir kırmızı biberi ile pişirilen koyun etli köri yemeği Rogan Josh tam ağzınıza layık.

Jamaika

5- Jamaika

Jamaika’yı ziyaret ettiğinizde kesinlikle ilk denemeniz gereken lezzet, ülkenin en baharatlı yemeklerinden biri olan Jerk Chicken olacaktır. Jamaika’nın en lezzetli baharat tarifleri özünü Karayip kırmızı biberi olarak da bilinen Scotch Bonnet biberinden alıyor. Bu biber Karayip yemeklerine eşsiz baharatlı lezzetini veren kahraman. Bu biber o kadar acı ki Jamaikalılar yarattığı etkiyi azaltmak için yemeğe patates veya Hindistan cevizi sütü ekliyorlar.

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et