Bizi takip edin
Dil Seçimi :
26/09/2020

Hangi ülkeye giderseniz gidin önünüze gelen menüde mutlaka karşınıza çıkacak bir lezzet: Fajita! Orijinalinin jülyen biçimde kesilmiş dana etiyle yapıldığı tex-mex mutfağına ait bu yemek, son yıllarda tavuğun yanı sıra çeşitli sebze ve deniz ürünleriyle de restoranların alternatif seçenekleri arasında yer alıyor. Teksas ve Meksika kelimelerinin birleşiminden doğan tex-mex, kaynaklarda Meksika - Amerika sınırındaki Teksas ve Arizona eyaletlerinde yaşayan Meksikalıların yemek kültürlerini açıklayan bir terim olarak geçiyor. 

İspanyolca’da etin en güzel bölümü anlamı taşıyan fajita, malzemeleri içinde bulunan biber, soğan ve baharatlar nedeniyle damak tadımıza oldukça uygun. Tortilla ekmeğiyle hazırlanan sunumunun yanındaki avokadolu, domatesli ya da kremalı çeşitli soslar fajitanın lezzetine lezzet katan tamamlayıcı öğeler. Tabii hepsi bu kadar değil. Tortilla ekmeği ve sosların dışında, dillere destan bu tex-mex yemeğine bambaşka bir boyut katan başka bir şey daha var: Bağdat fajita baharatı. Tuz, kimyon, kırmızı biber gibi birçok baharatı içeren bu karışım, hazırlayacağınız fajitaya imzanızı atacak etkili bir ayrıntı. Ayrıca sadece fajitanın değil, diğer et, tavuk ve sebze yemeklerinin de kurtarıcısı. Peki tex-mex usulü fajita nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılmalıdır? İşte cevabı!

fajita

Fajita Tarifi

Malzemeler

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet sarı biber

Yarım kuru soğan

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1.5 tatlı kaşığı Bağdat fajita baharatı

500 gr jülyen doğranmış dana biftek

Servis İçin

Tortilla ekmeği

Limon dilimleri
Yapılışı

Jülyen doğranmış biftekleri bir çay kaşığı Bağdat Fajita Baharatı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kırmızı biber, yeşil biber ve sarı biberi de jülyen olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı piyazlık şekilde dilimleyin. Isıttığınız tavaya zeytinyağı koyun ve kuru soğanları ekleyip soteleyin. Hafif yumuşayan soğanların üzerine sarımsak ve renkli biberleri ekleyip soteleyin. Bağdat Fajita Baharatı ve tuzla çeşnilendirin. Hafif diri şekilde olan sebzeleri bir tabağa alın. Aynı tavaya biraz yağ ekleyin ve marine edilmiş biftekleri yüksek ateşte soteleyin. Suyunu çeken etlerin içerisine sebzeleri de ilave edin.2-3 dakika da bu şekilde soteleyin. Bağdat Fajita Baharatı ile lezzetlendirin. Tortilla ekmeğinin içine koyduğunuz fajitayı biraz salsa sos ve limon ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et