04/07/2022
Herkesin çok sevdiği, yemelere doyamadığı ama kilo kontrolünde biraz zorlayan patatesi kızartmadan, aynı lezzette hazırlayabileceğinizi söylesek?
Yaz sonunda geldi, güneşin yüzünü göstermesiyle ferahladık! Yazın olmazsa olmaz geleneği patates kızartması, üzerine yoğurt ve domates sosunu Ayçiçek yağı kullanmadan hazırlayabilirsiniz. Kızartma ile tamamen aynı lezzette ancak çok daha az kaloride olan fırında patates ile, balkonda soslu kızartma geleneğinizi sürdürebilirsiniz! Patates kızartmasını baharatlı, sağlıklı ve lezzetli şekilde hazırlamanız için ihtiyacınız olan malzemeler:
- Eser miktarda zeytinyağı,
- Bağdat Baharat çeşitleri,
- Önceden ısıtılmış fırın!
Fırında Bol Baharatlı Patates Yapılışı:
- Patatesleri, dilimleyin. Eser miktarda zeytinyağı, dilediğiniz kadar tuz, sevdiğiniz Bağdat Baharat çeşitlerini ekleyerek harmanlayın.
- Tavsiyemiz kimyon, pul biber, karabiber ve işleri biraz kızıştırmak için köri! Baharatları tamamen damak zevkinize göre seçebilirsiniz.
- Fırın tepsisine dilerseniz yağlı kağıt serebilirsiniz. Yağlı kağıt yoksa fırın tepsisini yağlayarak patates dilimlerini üzerine serin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, dilimlerin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Diğer Blog Yazıları
- Sonbahar Akşamlarınıza TV Karşısında Eşlik Edecek: Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi
- Baharatlarınız Bozulmasın! Baharat Nasıl Saklanır?
- Mutfağınız Mis Gibi Koksun: Kömbe Baharat Tarifi
- Eylül Ayında Hangi Balıklar Yenir?
- Anne Köftesinin Farkı Ne?
- Yemek İsimleri Nereden Geliyor?
- Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar Nelerdir?
- Hatay’dan Tüm Dünyaya: En Meşhur Hatay Baharatları
- Babalar Günü için Hazırlayabileceğiniz Bol Baharatlı Çok Lezzeti 5 Tarif
- Hindistan’dan Sofralarınıza, Gurme Seviyesinde Bir Baharat: Garam Masala
Bağdat Hakkında