Bizi takip edin
Dil Seçimi :
13/12/2024

Yemeğin lezzeti, içindeki ufak ve sevgi dolu dokunuşlarla ortaya çıkar. Kullanacağınız bir baharat, oldukça sıradan bir tarifi gurme seviyesine taşıyabilir. İşte bu baharatların başında Garam Masala var! Hint mutfağının en sevilen ve en çok kullanılan baharatlarından biri olan Garam Masala, çeşitli baharatların geleneksel oranları ile yeniden birleştirilmesi ve bambaşka bir tat elde edilmesi ile hazırlanır. Binlerce yıllık bir tarifi olan Garam Masala, her yemeğe farklı bir dokunuş katarak en iyi şeflerin elinden çıkmışçasına yemeklerinize seviye atlatıyor.

Garam Masala (Hint baharatı) İçinde Ne Var?

Garam masala, Hint mutfağında hemen hemen her tarifte kullanılan bir baharat. Et yemeklerine ve tavuk tariflerine çok yakışan bu baharatı çorbalarda, salatalarda, sulu yemeklerinizde ya da tamamen size özel tariflerinizde de kullanabilirsiniz. Garam masala içerisinde kullanılan baharatlar:

  • Kişniş tohumu
  • Tane taze kimyon
  • Taze tane karabiber
  • Kakule
  • Defne yaprağı
  • Karanfil
  • Acı biber
  • Çubuk tarçın
  • Yıldız anason
  • Muskat cevizi
  • Rezene

Garam masala ile hazırlayabileceğiniz en lezzetli tarif elbette Hint mutfağının vazgeçilmezi Tavuk Tikka!

Tavuk Tikka için Malzemeler:

Baharatlı sosu için:

  • 200 gramsüzme yoğurt
  • 10 gramgaram masala baharatı
  • 10 gramtaze kişniş

Marinasyon karışımı için:

  • 200 gram tavuk but
  • 5 gram taze zencefil
  • 5 gram taze sarımsak
  • 5 gram kırmızı toz biber

Naan ekmeği için:

  • 25 gram un
  • 10 gram su
  • 3 gram maya

Salatası için:

  • 30 gram salatalık
  • 30 gram Çin marulu
  • 5 gram taze sıkılmış limon suyu
  • 5 gram balsamik sirke
  • 10 ml. kırmızı şarap sirkesi

Yapılışı:

  1. İlk olarak tavukların deri kısmını temizleyerek, tavuk butlarını iri iri doğrayın.
  2. Ardından rende edilmiş taze zencefil, minik şekilde doğranmış sarımsak, kırmızı toz biber ile tavuk butlarını harmanlayıp, bir saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Hava sıcaksa buzdolabında da bekletebilirsiniz.
  3. Tavuklar marine olurken süzme yoğurt içerisine garam masala baharatını ve ekstra olarak taze kişnişi koymanız gerekmektedir. Bu karışımı iyice karıştırın.
  4. Naan ekmeğini hazırlamak için unu eleyin. Ardından su ve mayayı karıştırıp 30 dakika mayalandırmak için bekletin.
  5. Mayalandırmanın tamamlanmasından sonra el büyüklüğünde ekmeklerini açın. Bu ekmekleri kızdırılmış olan tandoori fırınlarında pişirin.
  6. Marinasyonu tamamlanmış olan tavukları süzme yoğurt ile hazırladığını karışımla harmanlayın.
  7. Tavuklara şişlere dizip ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
  8. Salata malzemelerini jülyen şekilde doğradıktan sonra balsamik sirke, taze sıkılmış limon suyu ve şarap sirkesi ile karıştırın.
  9. Naan ekmeğinin üzerini soslayın ardından şişte pişen tavuk but parçalarına dizerek servis edin.
Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam