Bizi takip edin
Dil Seçimi :
07/04/2025

  1. Etin Kalitesi Tamam, Peki Ya Baharatlı Sos?

Etin kalitesi kadar, onu marine ettiğiniz sosun içeriği de çok önemli. Baharatlı soslar etin hem daha yumuşak hem de daha aromatik olmasını sağlar. Özellikle ızgara öncesinde 2-3 saatlik bir marine süreci, lezzeti zirveye taşır.

  2. Lezzet Patlaması Yaratan 3 Sos Tarifi

  Acılı Baharatlı Mangal Sosu

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı Bağdat Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Kimyon
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz & karabiber

Nasıl Kullanılır?
Kırmızı etleri bu sosla marine edin, streç filme sarın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Sonra mangala al, efsane başlasın!

  Limonlu Kekikli Tavuk Sosu

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı Bağdat Kekik
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz & karabiber

Nasıl Kullanılır?
Tavuk etlerini bu ferah aromalı karışımda minimum 1 saat bekletin. Kekik ve limonun taptaze dokunuşu sizi şaşırtacak.

   Yeşil Otlu Marinasyon (Sebze & Balık İçin)

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Nane
  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Rezene
  • Taze soğan & dereotu (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Bir tutam tuz

Nasıl Kullanılır?
Balık veya mangal sebzelerini bu sosla harmanlayın. Doğallığın lezzete dönüşmüş hali!

   3. Küçük Dokunuşlarla Büyük Fark

  • Sosunuza mutlaka birkaç damla sirke ya da limon suyu ekleyin: Etin liflerini yumuşatır.
  • Baharatları mutlaka yağ ile aktive edin: Aromalarını ortaya çıkarır.
  • Etleri marine ettikten sonra bir saat bile bekletmeniz yeterli. Ama geceden hazırlarsanız lezzet bombası olur!
Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam