Bizi takip edin
Dil Seçimi :
02/05/2025

Mayıs; doğanın uyanışı, güneşin cömertliği ve taptaze lezzetlerin zamanıdır. Baharatlar da mevsime uyum sağlar. Bu ay mutfağınıza hem ferahlık hem de sağlık katacak 3 baharatı tanıyın:

Nane:

Soğuk içeceklerde, yoğurtlu mezelerde ve salatalarda kullanılır. Ferahlatır ve sindirimi rahatlatır.

Tarif Önerisi: Naneli ayran smoothie (yoğurt, nane, salatalık, buz)

Sumak:

Ekşi ve aromatik tadıyla özellikle salatalarda kullanılır. Bağışıklığı destekler. Tarif Önerisi: Sumaklı soğan salatası, yeşil mercimekli sumaklı tabule

Kekik:

Sebzelerden ete kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Antibakteriyel özelliğiyle de bilinir. Tarif Önerisi: Zeytinyağlı kekikli köz patlıcan

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam