Bizi takip edin
Dil Seçimi :
13/12/2024

Baharatın Amerika’nın keşfinin sebeplerinden biri olduğunu biliyor musunuz? Peki ya zamanında baharat uğruna ne savaşlar verildiğini ya da ender bulunan türlerin kese kese altın karşılığında satıldığını? Şaşırtıcı olabilir fakat tamamen gerçek. Bir karabiber çuvalının insan hayatından daha değerli olduğu günlerden 2000’li yıllara kadar baharat dünya üzerinde birçok alanda varlığını gösterdi. Doğudan batıya yeryüzündeki tüm mutfaklara girdi, her bir yemeğe büyülü bir tat katarak sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Kimi zaman ferahlattı, farklı bir koku ve aroma kattı, kimi zaman hafif bir acı bıraktı. Fakat her lezzete ayrı ayrı gurme imzalar attı.

Pilavı kara bibersiz, köfteyi kimyonsuz, simidi susam olmadan düşünebilir misiniz? Belki yılların getirdiği alışkanlık, belki de malzemelerin muhteşem uyumu, tıpkı cajun baharatı ve patates gibi. Menümüzde diğerleri kadar eski olmayan bu lezzet, mükemmel karışımıyla ayrılmaz ikililer kervanında yerini çoktan sağlamlaştırdı. Ana vatanı Amerika olsa da tüm dünya mutfaklarını birer birer dolaştı.

cajun-blogkapak_bağdat

Özellikle kırmızı biber, kekik ve yenibahar tadının baskın olduğu, patates çeşnisi olarak da bilinen cajun baharat karışımı, son dönemlerde kızartma ürünleri için oldukça popüler bir seçim. İçeriğinde bulunan baharatlar nedeniyle de damak tadımıza oldukça uygun. Tüm kızartmalarla birlikte her türlü tavuk, et, balık, salata ve soslarda da muhteşem uyumu yakalamanız ise kaçınılmaz. Öyleyse gelin bu harika karışımı basit olduğu kadar lezzetli mi lezzetli bir tarifle taçlandıralım.

Cajunlu Tavuk Menü 

Malzemeler

1 adet tavuk göğüs eti

2 adet kızartmalık patates

3 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam karbonat

Bağdat sarımsaklı himalaya tuzu

Yarım çay kaşığı Çajun baharatı

Tavukları Kaplamak İçin

2 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı Bağdat cajun baharatı

Yarım yemek kaşığı Bağdat mısır unu

Bağdat sarımsaklı Himalaya tuzu

1 adet yumurta

3 adet Bağdat galeta unu

Kızartmak için

Yarım litre ayçiçek yağı

Yapılışı

Tavuk göğüs etini dilimleyin. Tavuk etlerinin üzerine süt, zeytinyağı, karbonat, Bağdat sarımsaklı Himalaya tuzu ve Bağdat Cajun baharatını ekleyip karıştırın.Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında iki saat dinlendirin. Tavaya ayçiçek yağı ekleyin ve ısınana kadar bekleyin. Isınan yağın içine patatesleri ekleyip kızartın. Kızaran patateslerin üzerine Bağdat Cajun baharatı eklemeyi unutmayın. Un, Bağdat mısır unu, Bağdat sarımsaklı Himalaya tuzu ve Bağdat Cajun baharatını karıştırın. Marine ettiğiniz tavukları önce unlu karışıma bulayın. Yumurtayı, Bağdat sarımsaklı Himalaya tuzu ekleyerek çatalla çırpın. En son kaplama olan galeta ununa, Bağdat sarımsaklı Himalaya tuzu ve Bağdat Cajun baharatını ekleyerek karıştırın. Unlu karışıma buladığınız tavukları önce çırpılmış yumurta ve en son çeşnilendirdiğiniz galeta ununa bulayın. Bağdat Cajun baharatlı tavukları kızgın yağda galeta ununun rengi dönene kadar 2-3 dakika pişirin. Henüz sıcak haldeyken mayonez ve ketçapla birlikte servis edin. 

 Bağdat dünya lezzetlerini şimdi daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam