Bizi takip edin
Dil Seçimi :
Default Image
25/07/2025

Piknikler, yazın olmazsa olmaz keyiflerinden biri. Ama her pikniğe eşlik eden sıradan sandviçler yerine biraz daha karakterli lezzetler taşımaya ne dersiniz? Baharatlarla zenginleştirilmiş mini sandviç tarifleriyle, hem pratik hem de lezzet dolu atıştırmalıklar hazırlamak mümkün. Örneğin; karabiberli hardallı tavuk dilimleri, kimyonlu köz biberli humus ya da kekikli beyaz peynirli salatalık... Hepsi taşınabilir, kolay hazırlanabilir ve gün boyu tazeliğini koruyan tarifler. Bağdat Baharat’ın çeşitliliği sayesinde, piknik sepetiniz sadece doyurucu değil, aynı zamanda ilham verici olacak. Battaniyenizi çimlere serin, termosunuzu yanınıza alın ve baharatlı bir günün tadını çıkarın!

Tarif 1: Karabiberli Hardallı Tavuk Sandviç

  • 1 tavuk göğsü (ızgara yapılmış, dilimlenmiş)

  • 1 çay kaşığı Bağdat Karabiber

  • 1 tatlı kaşığı hardal

  • Marul, domates, turşu

  • Baget ekmeği

    Tavukları karabiber ve hardalla karıştır, ekmeğin arasına yerleştir. Marul ve domatesle tamamla.

    Tarif 2: Kimyonlu Köz Biberli Humus Sandviç

  • 2 yemek kaşığı humus

  • 1⁄2 çay kaşığı Bağdat Kimyon

  • 1 közlenmiş kırmızı biber (şerit doğranmış)

  • Tam buğday tost ekmeği

    Humusa kimyon karıştır, ekmeğe sür, köz biberleri diz.

    Tarif 3: Kekikli Beyaz Peynirli Salatalık Sandviç

  • 2 dilim beyaz peynir

  • 1 çay kaşığı Bağdat Kekik

  • 4-5 ince dilim salatalık

  • Çavdar ekmeği

    Peynire kekik serpip ekmeğe yerleştir, salatalıklarla tamamla. Hafif ama aromatik bir lezzet!

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam