Piknikler, yazın olmazsa olmaz keyiflerinden biri. Ama her pikniğe eşlik eden sıradan sandviçler yerine biraz daha karakterli lezzetler taşımaya ne dersiniz? Baharatlarla zenginleştirilmiş mini sandviç tarifleriyle, hem pratik hem de lezzet dolu atıştırmalıklar hazırlamak mümkün. Örneğin; karabiberli hardallı tavuk dilimleri, kimyonlu köz biberli humus ya da kekikli beyaz peynirli salatalık... Hepsi taşınabilir, kolay hazırlanabilir ve gün boyu tazeliğini koruyan tarifler. Bağdat Baharat’ın çeşitliliği sayesinde, piknik sepetiniz sadece doyurucu değil, aynı zamanda ilham verici olacak. Battaniyenizi çimlere serin, termosunuzu yanınıza alın ve baharatlı bir günün tadını çıkarın!
Tarif 1: Karabiberli Hardallı Tavuk Sandviç
-
1 tavuk göğsü (ızgara yapılmış, dilimlenmiş)
-
1 çay kaşığı Bağdat Karabiber
-
1 tatlı kaşığı hardal
-
Marul, domates, turşu
-
Baget ekmeği
Tavukları karabiber ve hardalla karıştır, ekmeğin arasına yerleştir. Marul ve domatesle tamamla.
Tarif 2: Kimyonlu Köz Biberli Humus Sandviç
-
2 yemek kaşığı humus
-
1⁄2 çay kaşığı Bağdat Kimyon
-
1 közlenmiş kırmızı biber (şerit doğranmış)
-
Tam buğday tost ekmeği
Humusa kimyon karıştır, ekmeğe sür, köz biberleri diz.
Tarif 3: Kekikli Beyaz Peynirli Salatalık Sandviç
-
2 dilim beyaz peynir
-
1 çay kaşığı Bağdat Kekik
-
4-5 ince dilim salatalık
-
Çavdar ekmeği
Peynire kekik serpip ekmeğe yerleştir, salatalıklarla tamamla. Hafif ama aromatik bir lezzet!
- Tarçın ve Kasım Tatlılarının Kusursuz Uyumu
- Kışa Hazırlık: Baharatlarla Doğal Ev Bakımı
- Karanfilin Yolculuğu: Tarihten Mutfağa
- Kasım Sofralarını Isıtan Lezzetler: Mevsime Yakışan Tarifler
- Kasım Rüzgârı ve Şifa Deposu Baharatlar
- Fırında Baharatlı Sebze Tabağı: Sonbaharın En Aromatik Sofrası
- Turşu Zamanı: Bağdat Baharat ile Doğal Fermentenin Gücü
- Bağdat Baharat ile Kış Çayı Rehberi: Sıcak Bir Bardakta Şifa
- Baharatlı Bal Kabaklı Kek: Ekim Ayının Tatlı Kokusuna Davet
- Kış Hazırlık Çorbası: Bağdat Baharat ile Şifayı Kaşıklayın