05/12/2023
Klasik patlamış mısır lezzetinden sıkıldıysanız, tüm aile üyelerinizin damak tadına uyacak baharatlı patlamış mısır tarifimize bayılacaksınız. 4 kişilik tüm ailenize yetecek bu tarifi 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.
Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi için Malzemeler
- ¾ su bardağı cin mısırı
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı sebze çeşni
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Arzu ettiğiniz farklı baharatları da damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı
Mısır patlamak için bir makineniz varsa tüm malzemeleri koyarak patlatabilirsiniz. Şayet mısır patlatma makineniz yoksa:
- İlk olarak 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağını tabanı ince olan bir tencereye aktarın ve ısınmasını bekleyin.
- Farklı bir tencerece mısırlarınızı patlatın. Bunun için tabana biraz Ayçiçek yağı dökmeniz yeterlidir. Mısır patlamak için mutlaka kapaklı bir tencere tercih etmelisiniz. Orta ateşte pişirerek mısırları patlatabilirsiniz.
- Mısırlar patlarken diğer tencerede yağ hafif ısındığında baharatları ve toz çeşnisini da ilave edin. Ancak yağ kızmış olmamalı. Yoksa baharatlar yanacaktır.
- Ardından yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın. Bu karışım kısık ateşte 2-3 dakika ısınmalıdır. Daha fazla ısıtmanıza gerek yoktur.
- İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve tüm mısırlar baharatlarla karışana dek tencereyi karıştırın. Ardından servis edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazıları
- Halloween Klasikleri; Balkabaklı Tarifler
- Usta Bir Şef Gibi Mükemmel Sonuçlar İçin İpuçları; Et Nasıl Mühürlenir?
- Dünya Makarna Günü'ne Özel 3 Makarna Tarifi
- Soğuk Havaların Vazgeçilmezi; Zerdaçallı Tavuk Suyu Çorba
- Sonbaharın Nefis Tatlılarıyla Baharatların Buluşması
- Gıda İsrafını Azaltmanın Yolları; Sürdürülebilir Mutfaklar
- Sonbaharda Ne Yenir? Lezzet Dolu Bir Mevsim Keşfi
- Osmanlı Mutfağından Günümüze: Baharatların İzinde
- Baharatların Mutfaktaki Büyüsü: Aromaların Dansı
- Tarçın: Sonbaharın Tatlı Esintisi
Bağdat Hakkında