Bizi takip edin
Dil Seçimi :
13/12/2024

Klasik patlamış mısır lezzetinden sıkıldıysanız, tüm aile üyelerinizin damak tadına uyacak baharatlı patlamış mısır tarifimize bayılacaksınız. 4 kişilik tüm ailenize yetecek bu tarifi 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi için Malzemeler

  • ¾ su bardağı cin mısırı
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı sebze çeşni
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arzu ettiğiniz farklı baharatları da damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı

Mısır patlamak için bir makineniz varsa tüm malzemeleri koyarak patlatabilirsiniz. Şayet mısır patlatma makineniz yoksa:

  • İlk olarak 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağını tabanı ince olan bir tencereye aktarın ve ısınmasını bekleyin.
  • Farklı bir tencerece mısırlarınızı patlatın. Bunun için tabana biraz Ayçiçek yağı dökmeniz yeterlidir. Mısır patlamak için mutlaka kapaklı bir tencere tercih etmelisiniz. Orta ateşte pişirerek mısırları patlatabilirsiniz.
  • Mısırlar patlarken diğer tencerede yağ hafif ısındığında baharatları ve toz çeşnisini da ilave edin. Ancak yağ kızmış olmamalı. Yoksa baharatlar yanacaktır.
  • Ardından yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın. Bu karışım kısık ateşte 2-3 dakika ısınmalıdır. Daha fazla ısıtmanıza gerek yoktur.
  • İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve tüm mısırlar baharatlarla karışana dek tencereyi karıştırın. Ardından servis edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam