Bizi takip edin
Dil Seçimi :
13/12/2024

Sonbahar, taptaze havası, renkli yaprakları ve iç ısıtan sıcaklığıyla bizi saran renkli bir mevsimdir. Bu mevsimin büyülü atmosferi, sıcak tatlıların en iyi arkadaşı olan tarçının benzersiz aromasıyla birleştiğinde, gerçek bir lezzet şöleni başlar. Bu blog yazısında, sonbaharın coşkusunu ve tarçının bu mevsimdeki vazgeçilmez rolünü daha yakından inceleyeceğiz.

 

Sonbahar, doğanın büyük değişim yaşadığı bir mevsimdir. Yapraklar ağaçlardan kızıl, turuncu ve sarı renklerle dökülürken, havanın serinlemesiyle içimizi ısıtan bir atmosfer oluşur. Günler kısalırken, akşamlar daha erken kararır ve sıcak içeceklerin tadına varma zamanı gelir. Bu romantik ve rahatlatıcı anlar, sonbaharın ne kadar özel bir mevsim olduğunu hatırlatır.

 

Sonbaharın içimizi ısıttığı bu anlarda, tarçının benzersiz bir rolü vardır. Tarçın, sıcak tatlılara ve içeceklere eşlik eden hoş bir tat ve koku sunarken sonbaharın serinliğiyle mükemmel bir uyum içindedir. Ayrıca kan şekerini dengelemekten, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar sağlık alanında da pek çok olumlu etkisi vardır.

 

Elmalı tatlılar, kabaklı kekler, sıcak çikolata ve daha birçok lezzet, sonbaharda tarçınla buluşurken işte size sonbahar mevsimine çok uygun, basit ve lezzetli bir tatlı tarifi:

Tarçınlı Elmalı Turta

Malzemeler:

6 adet orta boy elma,

1 su bardağı toz şeker,

1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş),

1 çay bardağı süt,

2 su bardağı un,

1 çay kaşığı Bağdat Tarçın,

1 çay kaşığı vanilin,

1 paket kabartma tozu,

Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Geniş bir karıştırma kabında, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Un, Bağdat Tarçın, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba yayın ve elma dilimlerini üzerine yerleştirin. 35-40 dakika boyunca veya turta kenarları altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın.

 

Renkli yapraklar, Bağdat Baharat’ın tarçın kokusuyla hazırlanan Elmalı Turta ve sıcak içeceklerin tadıyla, sonbaharı tüm zevkleriyle yaşayın ve paylaşın.

Diğer Blog Yazıları
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam