- 10 Dakika
- 30 Dakika
- 8 - 10 Kişilik
Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 bardak pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karanfil
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı Mahlep
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı zencefil
- Aldığı kadar un
Tarifin Hazırlanışı
Derin bir kabın içine margarini ve sıvı yağını koyun. Üzerine şekeri, baharatları kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştırın. Son olarak dövülmüş baharatları da içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Kömbe kalıbınıza susam serpin hamurdan bir parça koyup bastırın. Ters çevirip sıralayın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına koyup çayın yanında ikram edin.
Not: Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
Bağdat Hakkında