- 30 Dakika
- 45 Dakika
- 4 - 6 Kişilik
Malzemeler
- 1 kg tavuk göğüs
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Mısır gevreği
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Tavuklarımızı jülyen doğrayalım, yıkayalım.
- Bir kapta süt, un, yumurta ve baharatları, tuzu karıştıralım.
- Bu karışıma tavukları da ekleyip dolapta en az bir saat bekletelim.
- Mısır gevreğini rondodan geçirip tavukları gevreğe batırıp arkalı, önlü kızartalım.
- Bir kısmını da aynı sostan çıkartıp galeta ununa bulayıp kızarttım, tercih size kalmış.
- Ketçap ve mayonezle servis yapalım. Afiyet olsun!
Kullanılan Ürünler
Bağdat Hakkında