Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • 30 Dakika
  • 45 Dakika
  • 4 - 6 Kişilik

Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğüs
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Mısır gevreği
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Tavuklarımızı jülyen doğrayalım, yıkayalım.
  • Bir kapta süt, un, yumurta ve baharatları, tuzu karıştıralım.
  • Bu karışıma tavukları da ekleyip dolapta en az bir saat bekletelim.
  • Mısır gevreğini rondodan geçirip tavukları gevreğe batırıp arkalı, önlü kızartalım.
  • Bir kısmını da aynı sostan çıkartıp galeta ununa bulayıp kızarttım, tercih size kalmış.
  • Ketçap ve mayonezle servis yapalım. Afiyet olsun!
Bağdat Hakkında
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam