Bizi takip edin
Dil Seçimi :

Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacıyla kullanılan galeta unu, günümüzde modern endüstriyel tesislerde üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizde de bu alanda uzmanlaşmış işletmeler bulunmaktadır.

Galeta unu üretiminde öncelikle buğday unu, su, tuz, ekmek katkı maddeleri, ekmek mayası ve doğal renklendiriciler kullanılarak ekmek üretilir. Ardından, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür.

Galeta unu, partikül büyüklüğüne ve galeta ununun rengine göre çeşitlere ayrılır. Beyaz ve açık sarıdan, koyu turuncuya dek uzanan renk çeşitleri mevcuttur.

Önemli faktörlerden biri de, galeta unu ile kaplanmış gıdaların kızartılması esnasında çektikleri yağ oranıdır. Metil selüloz içeren galeta unları ile kaplı gıdaların kızartma esnasında yağ çekme oranları % 30 civarında düşürülmektedir. Bu da, sağlıklı gıda konseptine uygun ve tüketiciler tarafından tercih edilen bir özelliktir.

  • 250 g
Bağdat Hakkında