- 20 Dakika
- 45 Dakika
- 2 - 4 Kişilik
Malzemeler
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 kg kuzu kıyma
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tahin
- ½ adet limon suyu
- 1 çay kaşığı toz yenibahar
- 1 çay kaşığı toz kakule
- 1 çorba kaşığı şam fıstığı
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ay çiçek yağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı kuru maya (ılık suda eritilmiş)
Tarifin Hazırlanışı
Kıyma ve soğanlar renk değiştirinceye kadar tencerede pişirilir. Ardından yoğurt, tahin, şam fıstığı, limon suyu, baharatlar, tuz ve karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kısık ateşte pişirilir ve kenara alınır. Hamuru hazırlamak için un, süt, yağ ve maya karıştırılır ve üstü kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde toplara ayrılarak düzleştirilir. Orta kısımlarına kıyma karışımı yayılır ve 180 derece de hamurların alt kısımları kahverengi olana kadar pişirilir.
Bağdat Hakkında